Het lied op andere lippen

Deze uitgave verschijnt ter gelegenheid van de zeventigste geboortedag van Sytze de Vries. Een elftal liederen worden toegelicht door Erick Versloot en de dichter zelf. Daarnaast zijn meer dan twintig nieuwe liedteksten opgenomen, meest voorzien van een nieuwe melodie.

Prijs: € 19,90

Beschrijving

In zijn liederen reikt Sytze de Vries woorden aan voor alle levensfasen: van de wieg tot het graf, in ziekte en gezondheid, bij elkaar vinden en loslaten, rond komen en gaan. Dit boek vertelt de verhalen achter de liederen.

Een regel uit een van zijn bekendste liederen, ‘Zolang wij ademhalen’, luidt: ‘Het lied op andere lippen / draagt mij dan door de nacht.’ Liederen vergezellen een mens op zijn levensreis, vooral op de hoogte- en dieptepunten daarvan. En als iemand zelf soms adem tekort komt, kunnen wij zingend elkaar op die weg begeleiden. Het maakt zingen tot een diaconale daad!
Deze uitgave verschijnt ter gelegenheid van de zeventigste geboortedag van Sytze de Vries. Een elftal liederen worden toegelicht door Erick Versloot en de dichter zelf. Daarnaast zijn meer dan twintig nieuwe liedteksten opgenomen, meest voorzien van een nieuwe melodie. Het boek bevat 155 bladzijden en kost 19.90.

Het boek is geschreven door Sytze de Vries (1945), dichter, theoloog en publicist en Erick Versloot (1970), predikant, schrijver en muzikant. Zij zijn verbonden aan de stichting de Vertaalslag.